Uvedeným postupom získate veľmi chutné smoothie, ktoré zasýti. Nájdete v ňom ideálnu kombináciu bielkovín, tukov a cukrov s nízkou energetickou hodnotou.
Vďaka mandľovému mlieku má jemne krémovú konzistenciu i chuť, ktorá je v kombinácii s jahodami a bazalkou pohladením pre vaše zmysly.
Jahody u nás patria medzi najbľúbenejšie a najrozšírenejšie ovocie. Pozitívne vplývajú aj na psychiku človeka. Pomáhajú pri depresiách a majú aj upokojujúce účinky. Obsahujú totiž až 90 percent tekutín a majú minimum kalórií a preto sú výborné pri redukcii hmotnosti. Vysoký obsah ovocných kyselín má na tráviaci systém dezinfekčné účinky. Jahody majú najviac mangánu spomedzi všetkých druhov ovocia. Mangán je dôležitý stopový prvok, ktorý je potrebný pre zdravie kostí.
Bazalka obsahuje silice a triesloviny, minerálne látky a vitamín C. Podporuje trávanie, zlepšuje metabolizmus a napomáha pri odbúravaní tukov.
1 PORCIA OBSAHUJE:
- Energia 62 kcal
- Bielkoviny 3 g
- Tuky 2 g
- Sacharidy 9 g
- Vláknina 4 g
Autor receptu: Ing. Petra Pavuková
Ingrediencie
Postup prípravy