Teraz je správny čas na podporu imunity. Presne to dosiahneš s našim smoothie s makom.
Vstrebateľnosť mikroživín z rastlinných zdrojov je nižšia ako zo živočíšnych. Aj preto sa snažíme využitie vápnika z maku zvýšiť tepelnou úpravou a elimináciou antinutrientov (najmä kyselina fytová). Vápnik je dôležitý pre silné kosti a zdravé zuby. Takisto je nevyhnutný pre správnu činnosť svalov aj nervovej sústavy.
Mak je chutnou a hlavne zdravou potravinou. Má vysoký pomer bielkovín a vápnika, zlepšuje pamäť, znižuje krvný tlak, podporuje vyprázdňovanie, upokojuje nervový systém a je skvelou potravinou pri prevencii rakoviny prsníka.
Tvaroh je mliečny výrobok z radu syrov. Obsahuje vitamíny A, B6, B12, C, D, E, riboflavín, tiamín, kyselinu listovú aj betakarotén. Z minerálov v ňom nájdeš vápnik, horčík, draslík, zinok, selén a fluorid. Okrem týchto zdraviu prospešných vitamínov a minerálov obsahuje aj omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, kvalitné bielkoviny a skoro žiadne sacharidy. Čo to všetko znamená pre telo? Znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Tvaroh sa trávi pomaly a ostaneš po ňom dlho sýta. Chránia mozgové bunky, zabraňujúce ich odumieraniu a podporuje ich funkciu. Bojuje proti osteoporóze. Stará sa o ideálnu hladinu Ph v žalúdku. Tvoje kosti a zuby budú silnejšie, ak začneš tvaroh konzumovať pravidelne. Zrýchľuje metabolizmus a zlepšuje trávenie. Je vhodnou prevenciou pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Tmavé bobuľovité plody so sebou prinášajú antioxidanty v kombinácií s vápnikom v prirodzenej podobe.
Zázvor inak zvaný ako Ďumbier lekársky patrí medzi najzdravšie a najchutnejšie koreniny na planéte. Tento veľmi často používaný bylinný doplnok je konzumovaný aj pre chuť, aj pre liečenie rôznych ochorení. Používa sa pri prechladnutí, horúčkach a zažívacích ťažkostiach.
Chceš viac nápadov na chutné smoothie, ktoré bojujú proti únave, podporia tvoju imunitu a dodajú tvojmu telu prospešné vitamíny a minerály? Navštív našu stránku SMOOTHIE RECEPTY.SK a nájdi si tie svoje obľúbené.
Smoothie s makom
1 PORCIA OBSAHUJE:
- Energia: 453 kcal
- Bielkoviny: 16 g
- Tuky: 27 g
- Sacharidy: 40 g
- Vláknina: 8 g
Autor receptu: Mgr. Martin Čupka
Mak vopred povaríme v mlieku, aby sa zlepšila jeho stráviteľnosť a využitie v tele. Následne môžeme pridávať všetky ingrediencie. Množstvo použitej vody závisí od toho, aké husté smoothie vám vyhovuje.Smoothie s makom
Vytlačiť recept
Ingrediencie
Postup prípravy